preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
MARENDA UČENIKA

TJEDAN

1.10.2018. do 12.10.2018

PON     krafna čaj i jabuka                          
UTO mljeveno meso  i pašta
SRI čoko pahuljice, mlijeko i namaz
ČET

sirni namaz čaj i puding

PET riblji štapići špinat i krumpir
PON sendvić i sok
UTO pureći rižoto
SRI griz na mlijeku
ČET

miješano varivo /junetina/

PET grah kaša i kobasica                        
LIJEČNIK U ŠKOLI

ŠKOLSKA MEDICINA DELNICE

Nadležni školski liječnik:

Anita Mihelčić- Vidmar, specijalist šk. med.

Mob:  091 132 03 89

Potpisane suglasnosti djeca donose sa sobom na cijepljenje.

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

ANKETA
Koliko vremena provedeš na internetu ili društvenim mrežama?
VAŽNO !!!!
Broj posjeta
Ispis statistike od 4. 3. 2011.

Ukupno: 237697
Ovaj mjesec: 1001
Ovaj tjedan: 166
Danas: 24
OVISNOSTI
Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

Vijesti

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi Skrad

„Čitam 100 na sat“ ovogodišnja je tema i moto Mjeseca hrvatske knjige. Mjesec hrvatske knjige tradicionalno počinje 15. listopada i traje do 15. studenog. Cilj je, u tih mjesec dana učenike, ali i djelatnike Škole podsjetiti na važnost svakodnevnog čitanja.

Osim što su održani mnogobrojni nastavni sati iz knjižnično-informacijskog područja organizirane su i uspješno provedene različite aktivnosti:

 

Posjet Hrvatskoj čitaonici sela Kuti i sudjelovanje na likovno-literarnom natječaju povodom 80. obljetnice djelovanja Čitaonice

Učenici 4.r. s knjižničarkom Sanjom ponovili su što sve znaju o školskoj knjižnici (vrstama knjiga, smještaju na policama, članovima knjižnice, uslugama...). Zapravo, tema je bila mjesna knjižnica pa im je knjižničarka uz slikovnicu „Sretna kućica“ autorice Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas najavila posjet Hrvatskoj čitaonici sela Kuti. Čitaonicu su posjetili u sklopu 25. dijalektalnog sijela s ostalim učenicima goranskih škola. O njenoj prošlosti i sadašnjem radu ispričala im je knjižničarka Elvira.

Budući Čitaonica ove godine  u 11. mjesecu slavi 80. rođendan sudjelovali smo na literarnom i likovnom natječaju. I to vrlo uspješno. Naša učenica Ena Beljan 4.r. osvojila je prvu nagradu za literarni rad „Moje pismo Čitaonici za 80. rođendan“, mentorica Sanja Despot Abramović i petu nagradu za likovni rad „Moj poklon Čitaonici za 80. rođendan“, mentorica Nelica Udvardi.

Nagrađeni rad:

Moje pismo Čitaonici za 80. rođendan

Draga Čitaonice!

S velikim poštovanjem čestitam ti 80. rođendan. U tvom dugom životu nije ti uvijek bilo lako, ali tvoji prijatelji uvijek su bili uz tebe. Obnovili su te i pomladili. A tamburaši kratili duge zimske dane. Pjesmom i plesom ispunili ti srce. Čitaonice, zanima me kakve knjige čuvaš, koliko imaš članova, jesi li ikada usamljena?

            Sretna kućice, veselim se našem susretu. Želim ti još puno veselja, smijeha i dobrih čitača

20.11.2016.g. na završnoj svečanosti obilježavanja 80. obljetnice djelovanja Hrvatske čitaonice sela Kuti u Domu kulture u Brod Moravicama Eni su uručene vrijedne nagrade.

 

Posjet Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

U Mjesecu knjige petero učenika (7. i 8.r.) vrijedno su čitali knjige:  Ljeto za pamćenje M.Gavran, Krugovi na vodi S.Babić Višnjić, Bio sam pas i opet sam N.Lončar. Knjige su im poslužile za rješavanje Nacionalnog kviza za poticanje čitanja. Pobjednikom kviza od strane organizatora proglašen je Nikola Mance 8.r.

15.11.2016.g. Nikola i Marijana 8.r. s knjižničarkom Sanjom  te učenicima OŠ Brod Moravice i OŠ Rudolfa Strohala Lokve sudjelovali su na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. U prigodnom programu bila je izvedena dramatizacija ulomka iz romana  Ljeto za pamćenje Mire Gavrana. Glumili su Doris Pinčić Rogoznica i Robert Kurbaša. S učenicima su se družili i pisci čije su knjige čitali. Prostor knjižnice oduševio je naše učenike, ali ne kao fotografiranje s poznatim glumcima. Svi smo se složili kako je čitanje korisno, ali i zabavno. Veselimo se idućem kvizu!

Kviz znanja iz pročitane knjige „Sretni dani“ Miro Gavran

Svi učenici 5. i 6.r. tijekom Mjeseca knjige čitali su roman Sretni dani Mire Gavrana. Pročitali su vrlo brzo i sa zanimanjem jer im je tematski blizak. Školska knjižničarka u suradnji s Mihaelom, učiteljicom hrvatskog jezika provela je kviz. Posebnost i novost bila je u tome što su učenici na postavljena pitanja, pojedinačno odgovarali koristeći mobitele. Pri tome su morali paziti na brzinu i točnost odgovora. Nakon svakog pitanja program u kojem je sastavljen kviz „kahoot“ izbacio je broj bodova i listu prvih pet najboljih natjecatelja. Tako je prvo mjesto osvojila Lara Abramović, drugo Tin Rački , a treće Ema Parić. Pobjednici su nagrađeni školskim priborom, a svaki učenik dobio je straničnik s porukama o knjizi i čitanju.

Ovakvim načinom rada (koristeći nove tehnologije i programe) potaknuli smo prije svega zanimanje, aktivnost i zadovoljstvo učenika.

Ove smo godine svi čitali 100 na sat!

 

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 25. 11. 2016. 07:36

Dan hrvatskih knjižnica

           Knjižnice za bolje sutra. Budimo aktivni, zagovarajmo zajedno! ovogodišnji je slogan Dana hrvatskih knjižnica.

Školska knjižnica naše Škole zaista je bogata slikovnicama, lektirnim naslovima, dječjom referentnom zbirkom, knjigama uz koje učenici izrađuju razne likovne oblike i ukrase, ali i stručnom literaturom koja je vrijedan i koristan izvor informacija učenicima i učiteljima. To je mjesto  svakodnevnog okupljanja učenika, njihovog međusobnog druženja uz knjigu, igru, crtanje, pisanje zadaća, istraživanje, listanje njima najdražih slikovnica.

            Mnoge priče već smo pročitali, puno razgovarali o knjizi, čitanju, značaju knjižnice u životu škole i učenika. Poruke , lijepe misli o knjizi i čitanju učenici su zapisivali na straničnike te ih likovno oblikovali. Na taj smo način, 11.11.2016.g. obilježili Dan hrvatskih knjižnica. Prekrasnim straničnicima nagradili smo učenike 5. i 6.r. - sudionike kviza iz pročitane knjige “Sretni dani” u Mjesecu hrvatske knjige.

 

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 23. 11. 2016. 12:07
» Arhiva naših vijesti    
 


DOGAĐANJA

Javno savjetovanje o nacrtu Odluke o donošenju predmetnih kurikuluma i kurikuluma međupredmetnih tema

link dolje

https://mzo.hr/hr/javno-savjetovanje-o-nacrtu-odluke-o-donosenju-predmetnih-kurikuluma-kurikuluma-medupredmetnih-tema


UČITELJI

Molim učitelje koji nisu dostavili  planove i prograne RN, IN, INA i IŠA da ih dostave do 12. listopada 2018 na meil: vpinta@gmail.com


OBAVIJESTI

VIJEĆE RODITELJA -  

ŠKOLSKI ODBOR -  30.10.2018. u 17 sati  

SJEDNICA RAZREDNA VIJEĆA I UČITELJSKO VIJEĆE - 8.11.2018. u 14 sati

Elektronska sjednica Školski odbor -  


PISANI ISPITI

ODGODE ISPITA

1. Pisana provjera znanja iz matematike - 2. razred -  brojevi do 100,  planirana za 5.10.2018. odgađa se za 12.10.2018. zbog potrebe dodatnog  uvježbavanja gradiva

2. Pisana provjera - engleski j - 2.-3.  razred PŠ Kupjak - se premješta s 16.10. na 30.10. 2018.

3. Pisana provjera - engleski j - 8. razred - se odgađa za 23.10. 2018. 

4.Pisana provjera znanja iz matematike - 3. razred   planirana za 14.11.2018. odgađa se za 22.11.2018. zbog potrebe dodatnog  uvježbavanja gradiva

5. Pisana provjera znanja iz matematike - 2. razred -    planirana za 14.11.2018. odgađa se za 26.11.2018. zbog potrebe dodatnog  uvježbavanja gradiva

 

 


ŠKOLA ZA ŽIVOT

OVDJE JE EKSPERIMENTALNI PROGRAM "ŠKOLA ZA ŽIVOT" KOJI MOŽETE OTVORITI KLIKOM NA DONJI DOKUMENT


VRTIĆ UPISI NOVO

SVE O UPISIMA U DJEČJI VRTIĆ U NOVOJ RADNOJ GODINI 2018-2019. GODINI MOŽETE SAZNATI  NA LINKU:  http://os-skrad.skole.hr/skola/vrtic


IZLETI I SMOTRE

 

 


ZA RODITELJE

Roditeljski sastanci:

 


NATJEČAJI

JAVNI POZIV-IZLETI

INFO

RASPORED SATI

LINK:    http://os-skrad.skole.hr/razredi/raspored

 


ZA RODITELJE

Obavještavaju se roditelji o postupanju škole u slučaju neprimjerenog korištenja tehničkih naprava za vrijeme nastavnog procesa. Postupanje škole možete vidjeti u dokumentu koji će se nakon tri uzastopna ista prekršaja dostavljati roditelju na potpis.


LOGO ŠKOLE


DOKUMENTI

TOČNO VRIJEME


GOSTUJU U ŠKOLI

 

 


VIDEO URADCI
Priloženi dokumenti:
cokolada.mp4


OBAVIJESTI

JAVNA RASPRAVA

Nacrt  Prijedloga Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi 

 


ŠKOLSKI LISTOVI

OVDJE MOŽETE VIDJETI ŠKOLSKE LISTOVE U PDF FORMATU


ZA UČITELJE

TražilicaAnketa
ŠTO UČENICI OČEKUJU OD UČITELJA?


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Lokalno
 • SKRAD

ZA UČITELJE

Časopisi
 • BUG
 • Drvo znanja
 • Enter
 • National geographic

Radio stanice

OPĆENITO

RAZREDNICI - UČITELJI

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

UCENICI


Dokumenti
preskoči na navigaciju