preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
LIJEČNIK U ŠKOLI

ŠKOLSKA MEDICINA DELNICE

Nadležni školski liječnik:

Anita Mihelčić- Vidmar, specijalist šk. med.

Mob:  091 132 03 89

Potpisane suglasnosti djeca donose sa sobom na cijepljenje.

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

ANKETA
Koliko vremena provedeš na internetu ili društvenim mrežama?
VAŽNO !!!!
Broj posjeta
Ispis statistike od 4. 3. 2011.

Ukupno: 238483
Ovaj mjesec: 493
Ovaj tjedan: 37
Danas: 10
OVISNOSTI
Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

VIJESTI

RASPORED SATI OD 12.11.2018. DO 20.12.2018. ZBOG OBUKE PLIVANJA I PROMJENE DANA ZA INFORMATIKU...

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 9. 11. 2018. 11:06

Knjiška igra u Osnovnoj školi Skrad

U sklopu Bibliokluba, 21.11.2018.g. našu je školu posjetila Tina Babić iz Gradske knjižnice Rijeka.

 S učenicima 2. i 3.r. odigrala je Knjišku igru. Sudjelovalo je ukupno 13 učenika, dovoljno da popunimo našu knjižnicu. Učenici su, podijeljeni u tri skupine vrlo aktivno rješavali postavljene zadatke : otkrivali su značenja riječi pri čemu su bili vrlo uspješni, povezivali sličice likova s njihovim imenima, iščitavali ulomke te događaje pridruživali sličicama. Nije bilo lagano, ali je bilo zabavno.

Svi smo izrazili želju za ponovnim susretom, Biblioklubom na proljeće.

 

Priredila: Sanja Despot Abramović

 

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 10. 12. 2018. 08:58

Poštujte naše znakove

U sklopu preventivne akcije Poštujte naše znakove u Delnicama je za učenike 1. i 2. razreda održana edukativno-preventivna predstava Prvi koraci u prometu. U predstavi smo na veseo, razigran i čarolijom protkan način učili kako se pravilno kretati pločnikom, kako prelaziti cestu na zebri, čemu služi semafor, upoznali neke prometne znakove i još mnogo važnih pojedinosti koje svako dijete mora znati. Nakon predstave organizirane su radionice o opasnim predmetima i forenzici, vožnja mobilnim poligonom, škola prve pomoći i protupožarne zaštite, a vidjeli smo i opremu službe spašavanja.

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 4. 12. 2018. 06:55

Goransko dijalektalno sijelo u Severinu na Kupi

I ove godine, kao i uvijek, OŠ Skrad sudjelovala je na 27. Goranskom sijelu. To je okupljanje goranskih škola koje njeguju vlastite zavičajne govore te ih na Sijelu izvode pred ostalim Goranima. Djeca čitaju, recitiraju, a ponekad i glume.

Ove godine su našu školu predstavili učenici 5. razreda recitalom Cipela – postola. Bili su tek 16. po redu pa ih je trema malko usporila i učinila nesigurnima, no oni su ipak odradili nastup vrlo simpatično. Naime, bili su jedini koji nisu čitali svoj tekst već su ga znali napamet.

Trebam spomenuti i da je ovogodišnje Sijelo održano u Severinu na Kupi gdje niti učenici, niti ja već dugo nismo bili pa nam je ovo bila i neka vrsta izleta. Nakon nastupa, svi smo se  podružili i zadovoljni pošli kućama.

Nadamo se ponovnom susretu i iduće godine!

 

Ana Matić Zagorac, učiteljica HJ

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 28. 11. 2018. 06:29

Mjesec hrvatske knjige 2018.g. u Osnovnoj školi Skrad

Mjesec hrvatske knjige (15. listopad – 15. studeni) nastoji na državnoj, ali i lokalnoj razini promicati čitanje različitim aktivnostima i programima. Ovogodišnja manifestacija posvećena je kulturnoj baštini, a  Europska komisija 2018. godinu proglasila je Godinom europske baštine.  Potaknuti i vođeni glavnom temom Baš baština! organizirali smo aktivnosti usko vezane uz naš goranski zavičaj, našu baštinu.

16.10.2018.g. bili smo jedna od škola domaćina kulturne manifestacije „Od mora do gora“. Osim glavnog organizatora, goranskog pjesnika i ljubitelja domaće riječi Davora Grgurića svoj rad predstavili su nam ugledni  gosti književnici Božica Brkan i Zlatko Krilić. Recitalom Cipela postola, pod mentorstvom učiteljice Ane, učenici 5.r. zaželjeli su im dobrodošlicu. Naši su učenici, dragim gostima postavili nekoliko pitanja o njihovom životu i stvaralaštvu, a gospođa Božica obogatila je našu knjižnicu svojom knjigom Kajkavska čitanka. Svakako hvale vrijedan susret i ugodno društvo!

Hrvatska čitaonica sela Kuti,  stara 82 godine vrijedan je dio kulturne baštine goranskog kraja. Smještena u malom selu Kuti, Sretna kućica privlači mnoge goste svojim knjigama, starošću, tradicijom, izgledom, poviješću, dugotrajnošću… Učenici 3.r. s knjižničarkom Sanjom i pedagogicom Ingrid, 17.10.2018.g. posjetili su Čitaonicu, te od gospođe Elvire čuli još niz zanimljivosti. O Čitaonici je napisana i slikovnica Sretna kućica, autorice Karmen Delač Petković i Dijana Arbanas. Vidimo se dogodine!

Rea Smažil 5.r., Lara Abramović 7.r. i Veronika Črnila 8.r. sudjelovale su u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja Do baštine na krilima mašte. Čitale su tri knjige Andautonac (S.B.Višnjić), Sve o Evi (N.Lončar) i Letači srebrnih krila (M.Rundek). Pobjednicom kviza od strane organizatora izabrana je Lara Abramović 7.r.

Lijepo je biti dio bogate baštine goranskog kraja!

Priredila: Sanja Despot Abramović

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 27. 11. 2018. 06:28

GRAĐANSKI ODGOJ

Od ove školske godine u našu školu uveli smo Građanski odgoj kao izvannastvanu aktivnost u 5. razredu. GOO se odvija svaki drugi ponedjeljak 7. sat, a ostale sate dogovaramo ovisno o rasporedu sati 5. razreda i raspoloživosti vremena. Svrha GOO je postati odgovoran i aktivan član modernog društva i još važnije promicanje pravih ljudskih vrijednosti.

Za sada postoji interes kod učenika i nadamo se da će tako i ostati.

Nastavu GOO-a vodi pedagoginja škole Ingrid Šimičić koja je prošla edukaciju za provoditelja GOO-a.

Teme su dogovorene na prvom susretu. Do sada smo prošli : strahove, sport, korupciju i Europsku uniju. Radimo na način da svi sudjelujemo, da nam bude edukativno i zabavno. Cilj je da se svakoga čuje, da svatko može i treba misliti, da učenici prošire svoj rječnik, da kažu što misle i da isto argumentiraju. Ostaje nam još mnogo tema, primjerice: Ja potrošač, Svijet medija, Reality show, Reklame, Moji uzori i idoli,  itd.

Ovo je prva generacija provedbe GOO-a. Za sada sve ide po planu,a ovdje ćemo staviti fotografije jedne od radionica.

Tema je bila – Korupcija, a gradila se tvrđava od otpadnog materijala.

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 20. 11. 2018. 06:51

Učenici škole upoznati su s ratnim putem 138. Brigade Goranski risovi

Dan nakon obilježavanja godišnjice 138. brigade Goranski risovi zapovjednik Brigade Miljenko Balen, Željko Sokol te članovi skradske podružnice predsjednik Robert Štefančić i Robert Jurković posjetili su skradsku školu. Kroz jedan školski sat upoznali su učenike viših razreda s ratnim putem Brigade u kojoj su bili i mnogi Skrajani. Tako je zapovjednik Balen između ostalog rekao:“Datum 28. listopada 1991, dan je koji se u Gorskom kotaru ne smije zaboraviti, no vrijednosti Domovinskog rata se sve manje spominju i sve su manje prisutne u našim sredinama. Zato se moramo prisjećati ratnih dana i govoriti o njima mlađim generacijama te isticati doprinos Gorana u Domovinskom ratu.“  Učenicima je Balen ispričao važnije događaje vezane uz osnivanje Brigade, osvajanja vojarne i skladišta u Delnicama, odlazak u Liku na prvu crtu bojišnice iz Skrada, sudjelovanju u akcijama Bljesak i Oluja, o petnaestorici poginulih branitelja koji su dali život za samostalnost Hrvatske. O ratnom putu 138. brigade dosad su tiskane dvije knjige i snimljena dva dokumentarna filma.

U nastavak priče o Goranskim risovima uključio se Robert Štefančić, član izvidničkog voda u Brigadi te je rekao:“Nije nam bilo ni lako, ni jednostavno i često smo bili u životnim opasnostima trpeći napade neprijatelja. Sjećanja na te dane još su jako živa. Danas se zna svašta govoriti o braniteljima, osobno sam vrlo ponosan na svoj i ratni put naše brigade koja je rat kraju privela bez ikakvih mrlja.“  

Učenici i njihovi učitelji pažljivo su slušali izlaganja brigadira Balena te su mnogi učenici završetkom sata povijesti… bili iznenađeni da su njihovi djedovi i očevi bili članovi Brigade i učestvovali u domovinskom ratu za slobodu Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 30. 10. 2018. 12:45

Dani kruha

U utorak, 23.10.2018. godine u Osnovnoj školi Skrad svečano je obilježen Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici 1. i 2. razreda izradili su plakat na kojem su u obliku slikopriče prikazali pjesmu „Malo zrno“ Ksenije Grozdanić. Kako je tema ovogodišnjeg Dana kruha bila kiflice, učenici su hol škole ukrasili raznim kiflicama koje su pekli kod kuće sa svojim roditeljima. Našlo se tu kiflica punjenih nutellom, sirom i pekmezom, kao i vanilin kiflica. Sam program su započeli učenici 3. i 4. razreda recitalom „Hvala ti, Bože, za darove sve“ a njima su se pjesmom „Mi želimo uzdić' Isusa“ pridružili ostali učenici mlađih razreda i Područne škole Kupjak.

Župnik Stjepan Porkulabić je, nakon scenskog dijela, blagoslovio kiflice i ostale pekarske proizvode koje su učenici slasno kušali dijeleći međusobno proizvode koje su donijeli u školu.

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 25. 10. 2018. 06:05

Posjet 1. i 2. razreda PIK-u Rijeka

Uz obilježavanje Dana kruha učenici 1. i 2.razreda posjetili su proizvodni pogon PIK-a u Rijeci i upoznali se sa proizvodnjom kruha i ostalih pekarskih proizvoda.Nakon razgledavanja počastili su se raznim proizvodima i kolačima,a dio donijeli u školu za ostale učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 22. 10. 2018. 06:49

Kod zubara

Učenici 1. i 2.razreda  26.listopada 2018. godine posjetili su zubarsku ordinaciju i obaviti sistematski pregled zubi. Osim pregleda, učenici su dobili savjet kako pravilno prati zube i koju hranu treba izbjegavati da bi nam zubi ostali zdravi.

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 4. 12. 2018. 06:53

Obilježavanje Dječjeg tjedna

Tijekom mjeseca listopada u školi se obilježio Dječji tjedan. Savez društva „Naša djeca“, preporučio je temu „Odgoj djece za očuvanje kulturne baštine“.

Slijedom toga pedagoginja i knjižničarka škole dogovorile su aktivnosti koje će podsjetiti učenike na vrijednost tradicije i običaja našega kraja.

Uz pomoć materijala sa 160-te obljetnice Dana  škole Skrad te Zbornika pisanih radova učenika Gorskog kotara, pedagoginja je pronašla priče koje govore o životu našega kraja, od prije nekih 100-tinjak godina. Priče su to o ljubavima i ofiranju nekad, o pripremi i odlasku djece u školu, o jednoj djevojčici Štefici, a našla se tu i jedna bajka. Tekst je prilagođen uzrastu učenika. Na satovima razrednika pedagoginja je učenicima pričala spomenute priče.

Učenici su se začudili koliko je ofiranje bilo ozbiljno, odvijalo se u prisustvu odraslih.

Mladi se tada nisu smjeli odvajati i izolirati, držati se za ruke, a kamoli poljubiti.

Zanimljivo im je bilo čuti kako nekad nije bilo sanitarnih uvjeta za obavljanje osnovne higijene, djeca nisu imala dovoljno odjeće i obuće, pješačili su do škole kilometrima, a posebno su se zgrozili kada su čuli da su učitelji takozvanu „vrajžu decu“ smjeli udarati. Još jedan važan podatak, roditelji su morali plaćati novčanu kaznu ako dijete neopravdano izostaje iz škole.

Baš svi, zaključili su kako je lakše i bolje živjeti u današnje vrijeme. Netko od njih je čak spomenuo da su današnja djeca razmažena jer sve imaju.

Nakon priča i razgovora uslijedio je ineraktivni dio sata, a to je oživljavanje i demonstracija igre lastika ili Gumi gumi te igranje Školice.

Interes se definitivno pojavio kod učenika, ali i iznenađenje radi činjenice o tome koliko današnja djeca imaju slabu koordinaciju pokreta (vjerojatno jer se vrlo malo igraju vani po parkovima i igralištima, a više sjede za računalom), osjećaja za ritam i uopće tjelesnu vještinu potrebnu za igranje lastika, koju su starije generacije igrali vrlo tečno i spretno.

            Učenici 3.r. s knjižničarkom i pedagoginjom Škole posjetili su Hrvatsku čitaonicu sela Kuti, vrijedan dio kulturne baštine goranskog kraja.

            Kroz priče i posjet učenicima smo približili dio kulturne baštine Skrada i goranskog kraja.

 

Pripremila: Ingrid Šimičić, pedagog

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 24. 10. 2018. 08:21

HTV u našoj školi

Televizija u školi

Skradsku školu posjetila je TV ekipa HRT-a zajedno sa reporterkom Sunčicom Findak. Nakon dvo i polsatnog snimanja između deset i trideset i 13 sati nastala je snimka od nekoliko minuta koja je emitirana u nedjeljnom večernjem dnevniku...Na donji link kliknite i pogledajte kako je ispala emisija o našoj školi ...

 

 

 

 

Klikni donji link:

https://www.facebook.com/vjekoslav.pintar/videos/10213002662243050/?t=12

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 16. 10. 2018. 09:22

Posjet Cinestaru Rijeka

Posjet Cinestaru u Rijeci

Dana 10. listopada 2018. godine svi su učenici Osnovne škole Skrad otputovali u Rijeku kako bi pogledali filmove u kinu. Posjetili smo kino Cinestar, čije je osoblje bilo vrlo ljubazno, i pogledali dva filma.

Naime, učenici nižih razreda su pogledali animirani film Bijeli očnjak te su rekli da je bio vrlo emotivan i da su mnogi na kraju i zaplakali, dok su učenici viših razreda pogledali film Mamma Mia 2 koji je bio vrlo plesan, duhovit i zabavan te su učenici iz kina izašli ozareni. Dobro, djevojčice su bile ozarene, a dječaci su izrazili želju da drugi puta gledamo neki akcijski film.

Uglavnom, izlet je bio zabavan i uspješan te se nadamo još jednom odlasku u kino tijekom 2018. godine. A što se Cinestara tiče, zahvaljujemo im na dobrodošlici, ljubaznosti i svim poklonima za učenike i nastavnike!

Ana Matić Zagorac, učiteljica HJ

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 16. 10. 2018. 09:18

Olimpijski dan

Olimpijski dan učenici škole proveli su raznim aktivnostima. Nakon dva sata nastave, nastavni dan nastavljen je odlaskom u prirodu te je kroz izvan učioničku nastavu  nastavljen dan pješačenjem do Skradske drage gdje je nakon marende uslijedio odlazak do vidikovca Perić te su održane igre za djecu na igralištu NK Polet Skrad, od nogometa do trčanja i zabavnih sportskih igrica. Iza pola jedan djeca su krenula   prema školi i svojim kućama...

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 16. 10. 2018. 09:38

OPĆINSKO PRIZNANJE ŠKOLI

  :: opširnije :: 


objavio: VJEKOSLAV PINTAR  datum: 19. 8. 2016. 12:53
» Arhiva naših vijesti    
 


DOGAĐANJA

Javno savjetovanje o nacrtu Odluke o donošenju predmetnih kurikuluma i kurikuluma međupredmetnih tema

link dolje

https://mzo.hr/hr/javno-savjetovanje-o-nacrtu-odluke-o-donosenju-predmetnih-kurikuluma-kurikuluma-medupredmetnih-tema


UČITELJI

OBAVIJESTI

VIJEĆE RODITELJA -  

ŠKOLSKI ODBOR -   

SJEDNICA RAZREDNA VIJEĆA I UČITELJSKO VIJEĆE - 

Elektronska sjednica Školski odbor - 30.11.2018. 


PISANI ISPITI

ODGODE ISPITA

1. Pisana provjera znanja iz matematike - 2. razred -  brojevi do 100,  planirana za 5.10.2018. odgađa se za 12.10.2018. zbog potrebe dodatnog  uvježbavanja gradiva

2. Pisana provjera - engleski j - 2.-3.  razred PŠ Kupjak - se premješta s 16.10. na 30.10. 2018.

3. Pisana provjera - engleski j - 8. razred - se odgađa za 23.10. 2018. 

4.Pisana provjera znanja iz matematike - 3. razred   planirana za 14.11.2018. odgađa se za 22.11.2018. zbog potrebe dodatnog  uvježbavanja gradiva

5. Pisana provjera znanja iz matematike - 2. razred -    planirana za 14.11.2018. odgađa se za 26.11.2018. zbog potrebe dodatnog  uvježbavanja gradiva

6. Pisana provjera znanja iz matematike - 2. razred -  PŠ Kupjak   planirana za 26.11.2018. odgađa se za 5.12.2018. zbog potrebe dodatnog  uvježbavanja gradiva

 


ŠKOLA ZA ŽIVOT

OVDJE JE EKSPERIMENTALNI PROGRAM "ŠKOLA ZA ŽIVOT" KOJI MOŽETE OTVORITI KLIKOM NA DONJI DOKUMENT


VRTIĆ UPISI NOVO

SVE O UPISIMA U DJEČJI VRTIĆ U NOVOJ RADNOJ GODINI 2018-2019. GODINI MOŽETE SAZNATI  NA LINKU:  http://os-skrad.skole.hr/skola/vrtic


IZLETI I SMOTRE

 

 


ZA RODITELJE

Roditeljski sastanci:

 


NATJEČAJI

JAVNI POZIV-IZLETI

Objavljen 6.12.2018. i traje do 17.12.2018.


INFO

RASPORED SATI

LINK:    http://os-skrad.skole.hr/razredi/raspored

 


ZA RODITELJE

Obavještavaju se roditelji o postupanju škole u slučaju neprimjerenog korištenja tehničkih naprava za vrijeme nastavnog procesa. Postupanje škole možete vidjeti u dokumentu koji će se nakon tri uzastopna ista prekršaja dostavljati roditelju na potpis.


LOGO ŠKOLE


DOKUMENTI

TOČNO VRIJEME


GOSTUJU U ŠKOLI

 

 


VIDEO URADCI
Priloženi dokumenti:
cokolada.mp4


OBAVIJESTI

JAVNA RASPRAVA

Nacrt  Prijedloga Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi 

 


ŠKOLSKI LISTOVI

OVDJE MOŽETE VIDJETI ŠKOLSKE LISTOVE U PDF FORMATU


ZA UČITELJE

Tražilica

Anketa
ŠTO UČENICI OČEKUJU OD UČITELJA?


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Lokalno
 • SKRAD

ZA UČITELJE

Časopisi
 • BUG
 • Drvo znanja
 • Enter
 • National geographic

Radio stanice

OPĆENITO

RAZREDNICI - UČITELJI

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

UCENICI


Dokumenti
preskoči na navigaciju